Eind 2015 hebben we onze rocket leemkachels door o.a. SGS, een soort KEMA voor houtkachels, laten testen en we zijn met vlag en wimpel geslaagd.

Wij hebben onze rocket leemkachels laten testen door o.a. SGS en een Duits TUV gecertificeerd bedrijf. Hieruit blijkt dat de rookgassen zeer schoon zijn. Als onze kachels eenmaal op bedrijfstemperatuur zijn, wordt een uitstoot van koolmonoxide (CO) gemeten van +/- 10 PPM CO, dit gaat richting de uitstoot van een gas Cv-ketel. Het gevolg hiervan is dat er geen rook uit de schoorsteen komt en de rookgassen nagenoeg reukloos zijn. Niet alleen fijn voor u, ook prettig voor uw buren.
Tegenwoordig is er in de media veel discussie over de voor- en nadelen van hout stoken. Met name het vrijkomen van fijnstof is schadelijk voor mens en milieu. Wij hebben onze rocket leemkachel ook hierop laten testen en het blijkt dat we 4 keer onder de strengste (Duitse) normen in Europa zitten qua fijnstof emissie, een heel schone verbranding dus.
Nog even ter informatie: In Nederland mag een houtkachel op dit moment maximaal gemiddeld 10.000 PPM CO uit stoten en zijn er geen normen voor de fijnstof. Dit zal echter in de komende jaren gaan veranderen en zullen er strengere Europese normen gaan gelden.