Stijlvol

Onze bouwpakketten zijn prachtig vormgegeven en worden daarmee een blikvanger in uw huis. U kunt kiezen uit diverse modellen met verschillende opties: bijvoorbeeld een bankje, warmtemuur, houtopslag en strakke of ronde hoeken.

Duurzaam

Ons bouwpakket is ‘toekomstproof’: u stookt ongekend schoon en heeft een rendement van 94%. Daarnaast is eventueel onderhoud aan de kern zeer eenvoudig, waardoor een lange levensduur gegarandeerd is. Ook kunt u een groot deel van de mantel opbouwen met hergebruikte of lokale materialen.

Succesvol zelf bouwen

U krijgt van ons persoonlijke instructie voor de montage van de kern, een uitgebreide en duidelijke handleiding voor de bouw van de mantel en daarnaast toegang tot de online zelfbouw community. Indien nodig geven we emergency advies via Skype als er een webcam ter plekke is.

ROCKET LEEMKACHEL BOUWEN

Bij Vuur & Leem maken we alles zo eenvoudig mogelijk: less is more. De mantel van onze bouwpakketten is zo ontworpen dat 2 handige doe-het-zelvers met behulp van de heldere en gedetailleerde bouwinstructies deze in 4 tot 5 dagen kunnen opbouwen. Daarna neemt het opbouwen en plaatsen van de kern 1 á 2 uur in beslag. Als deze geplaatst is kan het instoken beginnen.
Op basis van onze ervaringen met vele zelfbouwers hebben we het succesvol zelf bouwen van onze rocket leemkachel hiernaast in 5 stappen uiteengezet.

nr1

nr1

nr1

nr1

nr1

INFORMEREN
Website
Info ochtend
Checklist

PLAN
Modelkeuze
Tijdsplan
Kosten

VOORBEREIDING
Bouwinstructie of workshop
Materialen bouwpakket afhalen
Materialen mantel kopen

BOUW
Mantelopbouw uit baksteen en leem
Bouwpakket plaatsen in de mantel
Grondlaag leem aanbrengen
Leemfinish aanbrengen
Rookkanaal aansluiten

OPSTOKEN
Droogtijd
Instoken
Genieten

bouwpaket750x440-_kernen

KERN 150, 180, 200

Het rocket leemkachel bouwpakket is verkrijgbaar in drie verschillende maten voor de kern: 150, 180 en 200 mm. Hoe groter de kern, hoe meer vermogen deze heeft en hoe groter het aantal vierkante meters woonruimte die de rocket leemkachel kan verwarmen. In het onderstaande overzicht vindt u de belangrijkste gegevens op een rij.

Kern Diameter schoorsteen Te verwarmen oppervlakte (m2)* Diepte vuurkamer (cm)
150 150 mm 30-80 40
180 180 mm 60-120 46
200 180-200 mm 80-160 50

*Het te verwarmen oppervlakte is indicatief en afhankelijk van de isolatie van de woonruimte.

WARME BANKJES

De Cube 180 en 200 kunnen uitgebreid worden met een verwarmde bank. Dit is in de koude winterdagen de ‘place to be’. Als u de ruimte ervoor heeft is ons advies daarom altijd om een verwarmde bank erbij te bouwen. De bank kan in verschillende posities geplaatst worden dus er is bijna altijd een manier te vinden om hem in uw woonsituatie in te passen.

bouwpakket

bouwpakket2

ELLIPS EN WALL

In het model Ellips 180 komt de organische vormgeving uit de traditionele leembouw mooi terug, terwijl de elliptische vorm en het strakke houten bankje deze leemkachel ook geschikt maakt voor een modern interieur. De Wall 180 en 200 zijn ideale ruimtedelers. Door de grootte van de Wall en de centrale positie in de ruimte zal deze leemkachel veel bijdragen aan een behaaglijk warm leefklimaat.

KLEUREN EN AFWERKINGEN

Vuur &Leem werkt samen met Tierrafino als het om finishes gaat. Tierrafino biedt al sinds 1992 leemproducten aan en heeft een groot assortiment van finishes die we onze klanten niet willen onthouden. Wij raden met name de zachte kleuren in de serie Duro en de rustieke T-paint aan.
Ook hebben wij samen met Tierrafino acht speciale afwerkingen ontwikkeld, die ieder iets bijzonders aan uw kachel toevoegen.

fotobuttons-345x277_0002_afwerkingen

TAG3650

PRIJZEN

U koopt bij ons een bouwpakket waarmee u zelf een leemkachel kunt bouwen. De begeleiding en alle specialistische materialen zijn hierbij inbegrepen, zoals de kern, het hitteschild, veegluikjes, etc. We hebben er voor gekozen om de zware materialen voor de mantel, zoals bakstenen en stoeptegels, niet in ons pakket op te nemen. Deze materialen zijn lokaal vaak goedkoper te verkrijgen en bovendien scheelt het transportkosten. In onze prijslijst vind u een compleet overzicht van onze prijzen en bijkomende kosten.

Wat klanten zeggen over het bouwpakket

De kachel is het middelpunt van ons nieuwe atelier. Hij verwarmt het hele vertrek en is een plek om te genieten van het uitzicht of te kijken naar het spel van het vuur.
Lees meer…

Door de recht toe recht aan opzet van het pakket is het bouwen eenvoudig.

Lees meer…

© vuur en leem 2016